De afgelopen 10 jaar heeft de speedpedelec een enorme ontwikkeling meegemaakt. Hoewel de techniek deels al 200 jaar geleden uitgevonden is!

Laat je hier verwonderen over deze evolutie in Urban Mobility! Raadpleeg deze website voor:

  • Zoeken en vinden van jouw ideale speedpedelec via de SpeedpedelecFinder©
  • Raadpleeg welke techniek er gebruikt is via de Techniek Etalage
  • Zinvolle accessoires
  • Adviezen en tips bij het kopen of leasen via Financieel
  • Duurzaamheid, wetgeving en onderzoek via Maatschappij
  • Statistieken van nieuwverkopen en het gehele speedpedelec-park in Nederland
  • Business: info voor dealers en fabrikanten met onze unieke marktanalyse incl. prijssegmenten
  • Nieuws toegespitst op de speedpedelec.

Onze missie: kennis delen over het fenomeen speedpedelec aan diverse gebruikersgroepen: fietser, dealer, fabrikant, leasebedrijf en wetenschap.

Dit doen wij onafhankelijk van sponsoren en fabrikanten. Naast veel praktische informatie over de speedpedelec tref je ook veel tips aan en links naar andere websites. Wat wil je nog meer!

Maar serieus: wil je nog meer?

Laat het ons weten en neem contact op.

We hechten veel waarde aan je reactie en zullen die dan ook waar mogelijk verwerken in deze kennisbank.

Tijdens onze research kwamen we onderstaande uitspraak tegen uit 1982 van Hannes Neupert, president van de ExtraEnergy organisatie sinds 1996. Deze uitspraak beschrijft precies waar onze missie begint:

I believe that muscle-electric vehicles will play a major role in the future of the world helping to improve some of the major issues the human race is facing: a shift towards renewable energy, traffic congestion in dense urban areas as well as the general lack of exercise in the industrialized countries

Hannes Neupert


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Jos Aerts, founder webmaster

Fietsgek in hart en nieren.

Ik ben als zovelen opgegroeid met een fiets, eerst voor het vervoer naar school, later voor fietsvakanties en sporadisch woon-werkverkeer (45 km enkele rit).

Door de komst van de e-bike kon ik wat vaker fietsend naar mijn werk. Rond 2010 kwamen de eerste speedpedelecs op de markt maar pas in 2012 kocht ik mijn eerste: een glanzend zwarte Flyer S Urban Deluxe die ondersteunde tot 35 km/uur. Op zoek naar wat meer kracht en comfort werd die in 2014 opgevolgd door een R&M Delite Hybrid 2 Nuvinci HS met voor- en achtervering. In 2018 werd die vervangen door een zwart/oranje Klever X Speed. Jaarlijks maak ik ook vele proefritten op speedpedelecs van andere merken en bezoek ik beurzen en fietshandelaren en -fabrikanten.

Gecombineerd met mijn interesse voor techniek en een betere wereld leidde dit in 2019 tot het idee om een boek te schrijven over het fenomeen speedpedelec. Dat veranderde al snel in het maken van de website die je hier voor je ziet.

Fietsgroeten,

Jos Aerts, Founder & Webmaster Speedpedelec Evolution