Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Aska logo

In 2022 heeft deze Belgische startup haar eerste speedpedelec geïntroduceerd. Åska, met een bolletje boven de eerste "A", is trouwens Zweeds voor donder. Voor een betere vindbaarheid gebruiken wij hierna een gewone "A".

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Aska

Evenals de Klever B Speed modellen heeft de Aska Super Commuter een afgeveerd achterwiel met daarin een achterwielmotor: een zeldzame combinatie. De geveerde achtervork lijkt op die van de (Super)Delite modellen van R&M die echter zijn uitgerust met een middenmotor. Het spanwieltje van de riem, nodig bij achtervering, heeft een duwveer.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Aska Super Commuter All-black Edition 2023

Januari 2023

Aska introduceert een Limited Edition (50 stuks) van de Super Commuter: de All-black Edition.

Tevens vernemen we ook dat Aska een Extender Pack (een extra accu), aan het ontwikkelen is. We houden je op de hoogte.


April 2023

De VAB kiest de Supercommuter van Aska als beste speedpedelec van 2023 in België.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Aska Super Commuter per november 2023 met Pinion C1.12i Smart Shift

Juni 2023

Aska meldt dat de Super Commuter ook beschikbaar komt met de Pinion C1.12i Smart Shift gesloten versnellingsbak met 12 versnellingen bij de trapas. Schakelen doe je dan met één druk op de knop. Het systeem schakelt tijdens het rijden, bij stilstand en onder belasting! Optioneel tegen een meerprijs van € 999,00 (prijspeil juni 2023).


Naar de fietsen van Aska