Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Ellio logo

Deze Belgische fietsfabrikant heeft een speedpedelec ontworpen met kleine wielen (bandenmaat 20 inch) en 2 motoren! Dat is bijzonder want ieder ander merk beperkt zich tot 1 motor bij de trapas óf in het achterwiel. Dit model Ellio presteert het beide wielen aan te drijven en is voorzien van een forse accu.

Een ander technisch "detail" is de eigen ontwikkelde traploze versnellingsbak die tevens automaat is. Het prototype werd in 2017 gebouwd en in januari 2020 verkregen ze de typegoedkeuring. In 2020 zijn de eerste fietsen uitgeleverd.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Ellio oprichters

Oprichters van IntuEdrive, het bedrijf achter Ellio, Jorrit Heidbuchel (links) en Tomas Keppens met hun wonderkind.Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Ellio Commuter Trunk

Augustus 2021 Bagage

Ellio werkt gestaag door aan zinvolle toepassingen op haar speedpedelecs. Zo zijn nu diverse bagage oplossingen gepubliceerd. Afhankelijk van de reacties van klanten zullen 1 of meer koffers in productie gaan.

Aan de nieuwe voordrager kunnen 2 tassen van bekende merken als Ortlieb en Vaude opgehangen worden. Daarvoor hebben alle Ellio's al de bevestigingspunten in het frame zitten. De koplamp moet dan wel verplaatst worden.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Ellio Ahooga uitvoering

Maart 2022

Dat Belgen van fietsen houden bewijst wel de samenwerking tussen Ellio Bikes en Ahooga Bikes. Zij combineren hun krachten en presenteren samen de Ellio Elite ‘Ahooga Edition’, de Elite met een extra mooie kleur en standaard track & trace.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Ellio Marty 2023

Juni 2022 Aankondiging model Marty

Ellio presenteert haar nieuwe model Marty (tevens als e-bike verkrijgbaar) waarbij het vertrouwde Ellio Elite model uit 2020 is uitgebreid met voor- én achtervering en die tevens meer vracht kan vervoeren op een langer bagagerek of in een hardshell koffer. Uitlevering in de zomer van 2023.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Ellio Elite 2022 1.000ste exemplaar verloting

December 2022

Ellio maakt bekend de 1.000ste fiets geproduceerd te hebben i.s.m. het Belgische assemblagebedrijf Bewel. Deze fiets werd verloot: de uitslag van de winnaar werd op 5 januari 2023 via een Facebook trekking bekend gemaakt.


Januari 2023

Ellio presenteert foto's van het prototype van de Marty 45 met achtervering in de cargo uitvoering. Bijna gereed voor productie en bij nader inzien alweer een revolutionair ontwerp.

____________________

Bij de Marty met achtervering ligt het scharnierpunt van de achterbrug zelfs vóór de trapas (zie pijl). De trapas en de semi-achter geplaatste 2e motor veren dus mee. Zichtbaar is ook de 2e riem: die van de 2e motor naar het achterwiel. Ondanks het inveren van de achterbrug veranderd de afstand van trapas of 2e motor naar de achteras niet. Een fraai staaltje design. Schrik niet dit is een foto van het prototype.

____________________

De achterste bagagedrager zelf, en daarmee ook de bagage, is stijf gemonteerd aan het fietsframe wat ten goede komt aan de verhouding wel en niet afgeveerd gewicht. Dat spaart ook de bagage of dat nu je laptop of een pizzadoos is.


Februari 2023

Ellio maakt bekend de Nederlandse markt te betreden. Via de eerste acte de présence tijdens het B2B Nieuwsfiets Festival te Den Bosch op 12 februari werd o.a. de Ellio Marty gepresenteerd. In het weekend van 26 februari kon het publiek testrijden met de Ellio Elite tijdens de Fiets- en Wandelbeurs te Utrecht.

De Elite kenmerkt zich door de 20 Inch wielen waardoor het zwaartepunt ook bijzonder laag ligt. De fiets is daardoor veel stabieler dan het normaliter toegepaste diamantframe.

____________________

De bediening gebeurd via forse knoppen die ook met handschoenen makkelijk te bedienen zijn.

____________________

Het comfortstuur is hier voorzien van een stuurverhoger, Kinekt stuurvering en een USB-oplaadpunt. De Roxim koplamp heeft grootlicht.


Naar de fietsen van Ellio