Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Gazelle logo

Koninklijke Gazelle N.V.

Deze oer-Nederlandse fietsfabrikant sinds 1892 produceert ongeveer 250.000 fietsen per jaar waaronder ook e-bikes en speedpedelecs. In 2005 werd hun eerste elektrisch ondersteunde fiets, de Gazelle Easy Glider, gemaakt. Deze beschikte over een Panasonic middenmotor en een 200 Wh accu die tussen de trapas en achterwiel geplaatst was: net als vele Kalkhoff en Flyer modellen uit die tijd.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Gazelle website

Op de foto de website van Gazelle: een van de weinige fabrikanten van bio-bikes, e-bikes én speedpedelecs waarbij de laatsten direct gekozen kunnen worden. Bij veel websites kost het vinden van de speedpedelecs namelijk heel wat geklik. Compliment.

____________________

Had Gazelle in 2020 nog het model Cityzen Speed in haar programma, voor 2021 zien we dat die is vervangen door de Medeo Speed. Bovendien vind ook de introductie van de nieuwe No1 plaats.

  • Medeo Speed: met ketting en derailleur
  • No1: met riem en volautomaat
  • Ultimate Speed: met ketting en derailleur
  • Ultimate Speed 380: met riem en Enviolonaaf

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Gazelle No1 2017 prototype

2017

Gazelle's e-bike van de toekomst uit 2017: de No1 die toen enkel als protoype uitkwam. De fiets is van carbon, had de Nuvinci Harmony automatische versnellingsnaaf, een cleane look door het uit zicht zijn van kabels en leidingen. Hiermee zette Gazelle haar eerste stappen op het gebied van connectivity.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Gazelle No1 2021

2021

En toen kwam in 2021 de productieversie van de N01 met geïntegreerde accu, riemaandrijving en Enviolo automatische versnelling met elektra van Bosch waardoor ook de Dual Battery technologie binnen handbereik kwam: maximaal 1.125 Wh.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Gazelle No1 claxon

De claxon zit in het midden van de fiets aan de rechterkant net boven het voorste tandwiel. Slimme plek: vrij van opspattend water en vuil van het voorwiel en meer ruimte op het stuur.


Speedpedelec Evolution en de Gazelle Eclipse Speed 2024 speed pedelec, S-pedelec

Eclipse Speed

In 2024 introduceert Gazelle haar nieuwe speedpedelec Eclipse Speed met voorvering en verstelbare stuurpen, Bosch elektra, Enviolo traploos verstelbare versnellingsnaaf en een 750 Wh accu.