Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, I:Sy logo

Eind 2007 ontstond het prototype, toen nog van staal en zonder motor, van de i:SY fiets met 20 Inch wielen. De merknaam is afgeleid van het Engelse "easy".

De uitdaging voor de Duitse uitvinder Martin Kuhlmeier was zijn idee ook in productie te krijgen. Dat lukte in 2008 toen aan Biketec AG (producent van Flyer) een licentie verstrekt werd en een versie met een Panasonic middenmotor werd uitgerust. Op de Eurobike vakbeurs werden in 2008 prompt 2 prijzen gewonnen.

Met het aflopen van het licentiecontract werd in 2013 de productie door het Duitse Hartje K.G. overgenomen en kwam er een Bosch middenmotor in de fiets. Inmiddels heeft Martin Kuhlmeier een heel ontwikkelingsteam om zich heen gevormd wat de hoeveelheid accessoires bij deze fiets verklaard.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, i:Sy onesize frameconcept

I:Sy's onesize frame concept met in hoogte verstelbaar zadel én stuur en een accu tussen de zitbuis en het achterwiel. Ook in XXL frame leverbaar.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, i:Sy uitvinder Martin Kuhlmeier

Uitvinder Martin Kuhlmeier te midden van zijn i:SY familie.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, i:Sy DrivE XXL Speed RM 2020 fuchsia glanzend

Altijd al een fuchsia kleurige speedpedelec willen hebben? Het kan bij i:SY! Hier het XXL model DrivE XXL Speed RM uit 2020.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, i:Sy melding geen Bosch Smart System

Het merk i:SY heeft niet alleen elektrische fietsen (waaronder een cargobike met een laadplatform van 60 Cm). Zonder motor is het model Lite in vele uitvoeringen beschikbaar. Ook kent men een extra sterke XXL uitvoering die in 2023 echter geen speedpedelecversies kent. Wij behandelen hier alleen de speedpedelecs (in 2020 in 20 kleuren leverbaar met ook nog keuze tussen glans of mat doch in 2023 in slechts enkele kleuren leverbaar.

2020:

  • DrivE Speed R/M en de
  • DrivE XXL Speed R/M

2023:

  • Beide modellen stammen uit 2022 en zijn niet verkrijgbaar met het Bosch Smart System maar de vorige versie van Bosch.