Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, merk Opium logo

In 2021 startte het Opium bedrijf met de ontwikkeling van haar speedpedelecmodellen. Aangekondigd in maart 2022 en voor het eerst gepresenteerd op de Eurobike beurs in Frankfurt in juli 2022. In 2023 zal deze nieuwe Zwitserse speedpedelecfabrikant (zusterbedrijf van MTB Cycletech en eigendom van Revolt Zykling A.G.) haar eerste speedpedelec op de markt brengen waarbij zij niet alleen het thema actieradius een impuls geven. De fiets bevat diverse primeurs waaronder ook een relatief lage verhouding tussen prijs en het aantal Wh van de accu en dat is altijd welkom.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Opium poster december 2022

2022 Promotie voor hun accu die groter is dan die van marktleider Stromer.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Opium accu maart 2022

De accu's van Opium kunnen niet verwijderd worden zonder de Pinion trapasversnelling te demonteren. Wij hopen dat dit niet de standaard in de markt wordt. Daardoor kan wel een grotere accu geplaatst worden: maximaal 1.670 Wh. Het topmodel S is zelfs uitbreidbaar met een 470 Wh range extender.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Opium S: Pinion en niet verwijderbare accu

Kenmerkend zijn de achterwielmotor, overbrenging met een riem, een Pinion versnellingsbak bij de trapas en een display en andere elektronica van het eveneens Zwitserse FIT. In 2022 was er sprake van verschillende modellen S: de S3 (instapversie), S4, S6 en S6 XLR (topversie met range extender). In 2023 is er 1 model S dat met vele opties gecustomized kan worden. In de lente 2023 is de marktintroductie gepland.


Bekijk hier de presentatie op de Eurobike 2022 van de S via een interview met de merk-eigenaar zelf met veel achtergronden over de ontwikkeling.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Opium S 2023 Wren voorvering en remschijf en ABS sensorschijf in één

Premiere van de remschijf en ABS sensorschijf uit één stuk: hiermee meet het Blubrake ABS systeem of het wiel draait. De ophangbeugels voor het spatbord, wat achter extra lang is tegen opspattend water, zijn van zware kwaliteit.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Opium S 2023: FIT display met veel instellingen

Klein maar krachtig FIT kleurendisplay: ook voor het bedienen van de walk-assist (de grijze knop linksonder) die geen overbodige luxe is gezien het gewicht van de fiets waar de accu niet uit kan.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Opium S 2023 spanwiel riem achter de Pinion 12 versnellingen bak

Stevig uitziend frame met een spanwiel voor de riem net achter de Pinion gesloten versnellingsbak.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Opium S frames production

Maart 2023 Productienieuws

De Lupine koplamp, die topspanningen van 80 Volt niet aankan, gaat vervallen en wordt vervangen door de Supernova M99 Pro 2 koplamp. De 1e fietsen krijgen nog wel de Supernova Pro Mini.

De Opium heeft geïntegreerde GPS die verbonden is met je smartphone. De fiets kan alleen aangezet worden met de telefoon. Je kunt de fiets met de GPS lokaliseren. Voor de plaatsing van een mechanisch slot of bidon komen er extra schroefsetjes in het frame.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Opium S FIT central display

Optioneel verkrijgbaar is het brandnieuwe centraal geplaatste display genaamd FIT Display Comfort. Met info over actieradius, afstand naar bestemming, snelheid, kilometerstand en akkustand. Ook het opladen van een Smartphones is hiermee mogelijk.

____________________