Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, merk Qwic

Qwic is het handelsmerk van de Nederlandse fietsfabrikant Hartmobile B.V. dat in 2006 is opgericht door Michiel Hartman en Taco Anema met een hoofdkantoor in Amsterdam. Ze hebben ongeveer 550 verkoop- en servicepunten in Nederland, Duitsland en België. Ze hebben vele awards gewonnen uit de fietsindustrie, van de ANWB en het AD maar ook van de ExtraEnergy organisatie. Wij zoeken nog uit of dat ook voor de 3 speedpedelecmodellen geldt want Qwic maakt dus ook e-bikes en bio-bikes.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Qwic sticker designed in the Netherlands

Sinds 2016 maakt Qwic speedpedelecs waarvan de eerste met een achterwielmotor die onbegrensd ondersteunde tot maximaal 40 Km/Uur. De speedpedelecs zijn onderdeel van Qwic's Performance modelserie die zich vanaf 2019 van de e-bike modellen onderscheiden door de toevoeging "Speed". De speedpedelecs zijn verkrijgbaar in diamantframe of verlaagde instap en vanaf 2019 ook met 3 uitvoeringen motor-versnelling. 

De fietsinstellingen van de Performance Speed modellen zijn te personaliseren via de smartphone met de gratis Qwic app. Ook een storing wordt in de app weergegeven met een advies voor het verhelpen ervan. En natuurlijk kun je de meest recente software downloaden via de app.


De speedpedelecs zijn uitgerust met of een Broze-TF middenmotor of een TDCM achterwielmotor. Qwic meldt dat de Broze motor een grotere actieradius heeft dan de TDCM motor. 

De fietsen hebben Ergon handvatten, een verende zadelpen en voorvorkvering (met lucht) voor het nodige comfort en vanaf 2018 ook dikke ballonbanden die inmiddels standaard zijn. 

De modellen van 2019 zijn:

  • de Performance RD11 Speed,
  • de Performance MD11 Speed en
  • de Performance MA11 Speed.

Deze codering staat voor:

A = Shimano Alfine versnellingsnaaf,

D = derailleur (met tandwielen)

M = middrive (middenmotor)

R = reardrive (achterwielmotor) en

11 = het aantal versnellingen.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Qwic Performance Speed MA11 accu normaal

Tegen meerprijs is de standaard 525 Wh accu te vervangen door een 735 Wh. De Qwic Performance MA11 Speed 2020 met de standaard 525 Wh accu.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Qwic Performance Speed MA11 accu groot

De Qwic Performance MA11 Speed 2020 met de maximale 735 Wh accu.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Qwic Performance Speed MA11 Brose motor

De markante vorm van de Brose middenmotor in de Qwic Performance Speed MA11 2020.


Februari 2023 Productie opgeschort

In februari 2023 hoorden we dat Qwic voorlopig geen speedpedelecs meer produceert. De huidige modellen staan ook niet meer in de catalogus van 2023. Er zijn mogelijk nog voorraden bij de dealers. Grijp je kans.