Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Twinner logo

Op 6 juni 2023 maakte de voormalig oprichter van Stromer, de Zwitser Thomas Binggeli, de oprichting bekend van een nieuw merk: Twinner en hun eerste fiets. De naam is waarschijnlijk een samenvoeging van Thömus AG, de rechtsvorm van Thomas zijn fietsenfabriek, en het woord "winner".

Binnenkort...: Klik hier voor onze nieuwsbrief over Twinner.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Twinner's eerste: de T1 Pro

Founders Edition

Twinners eerste model, de T1 Pro, begint met een op 100 stuks gelimiteerde oplage genaamd Founders Edition. De prijs van CHF 50.000 (ongeveer € 50.000!) bestaat o.a. uit een CHF 30.000 kostend aandeel in Twinner AG waarmee tevens een deel van de ontwikkelkosten gefinancierd worden. Naast de fiets zelf krijg je ook een 2 wielige bagage aanhanger en een mobiliteitsgarantie (onderhoudspakket en verzekering).

Ná de Founders Edition, die volgens Twinner binnen enkele dagen verkocht bleek (uitlevering moet na juni nog gebeuren) , komt een 2e serie van 600 stuks van de T1 Pro met een "marktconforme" prijs van rond de CHF 10.000,00, mogelijk dat die ook buiten Zwitserland geleverd wordt.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Twinners naar voren uitneembare accu

Accu door het balhoofd

Even de meest opmerkelijke technische feiten van de T1 Pro op een rijtje:

  • de fiets is bijna geheel van carbon: frame, voorvork, wielen (naaf, 6 spaken en de velg, wielmaat 29x2,6 Inch) en de spatborden, het “Twinner Carbon System",
  • Transverse flux achterwielmotor,
  • de forse accu is naar voren uitneembaar dwars dóór het balhoofd heen door het stuur een kwartslag te draaien: hierdoor blijft de fiets stabiel staan bij uitname,
  • het in de stuurpen verwerkte display kan beelden tonen van de achteruit camera,
  • de handvatten zijn verwarmbaar.

Binnenkort.... Naar de fietsen van Twinner