Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, merk Kettler logo

Kettler

Het Duitse Kettler Alu-Rad staat bekend sinds 1978 als pionier op het gebied van lichtgewicht fietsen en ze claimen de allereerste aluminium fiets ontwikkeld en gemonteerd te hebben. Iedere fiets wordt door Kettler gemaakt: van ontwerp tot assemblage.

Kettler zelf is in 1949 opgericht door Heinz Kettler als fabrikant voor vrijetijds artikelen, wij kennen ze bijvoorbeeld van tuinstoelen, hometrainers en van de Kettcar, een zeepkist met pedalen. In 2015 werd het fietsbedrijf verkocht aan het Duitse ZEG, de Zweirads Einkauf-Genossenschaft Eg, zeg maar een coöperatie van fietsfabrikanten en -handelaars.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Kettler nieuwe fabriek in St-Ingbert

In 2023 heeft Kettler inmiddels 2 fabrieken in de buurt van Saarbrucken: de “oude” fabriek waar nog elke dag fietsen worden geproduceerd in Hanweiler, en de nieuwe in St Ingbert (zie foto van de bouw ervan in december 2022).


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Kettler Velossi 2.0 2021 met Alber achterwielmotor

2020

Sinds 2020 heeft Kettler 2 speedpedelecs in haar programma. Hierboven de Velossi 2.0 met Alber achterwielmotor, riem en 650 Wh accu.

____________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Kettler Quadriga Duo CX Speed 2023 met Bosch middenmotor

Het 2de model is de Quadriga Duo CX Speed met Bosch middenmotor en dubbele, zijwaarts uit te nemen accu's van samen 1.000 of zelfs 1.250 Wh.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Kettler Pinniato FS Speed 2023 Eurobike

2023

In 2023 maakte Kettler op de Eurobike bekend dat ze tot de eerste 9 merken behoren die gebruik mogen maken van de nieuwe Pinion Motor Gear Unit (MGU): de gesloten versnellingsbak van Pinion bij de trapas die gecombineerd is met een Pinion middenmotor. Een geheel nieuw model Pinniato zal daarmee uitgerust worden. Op deze Eurobike foto van de Kettler Pinniato FS Speed 2024 blijkt:

  • Pinion MGU, in de 12 versnellingen uitvoering,
  • FS: full suspension (voor- en achtervering) én een dropperpost én verstelbare stuurpen,
  • riem.

Deze fiets komt ook in een hard-tail uitvoering (Pinniato HT Speed 2024) dus zonder achtervering, evenals de nieuwe Kettler Velossi 3.0. Uilevering in begin 2024.