De evolutietheorie volgens Riese & Müller: de ontwikkeling van het model Delite vanaf 1998 tot heden. Hét voorbeeld van evolutie.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Riese & Müller, Delite 2000

2000

Luxe, stevige trekkingbike met voor- en achtervering zonder elektrische ondersteuning. De bagagedrager vóór is van Fauve en is opgehangen aan het bovenste deel van de voorvering waardoor ook hier de tassen afgeveerd zijn hetgeen uniek is te noemen. De achterdrager is eveneens aan het, volledig geveerde, frame opgehangen. De velgmaat is 26 inch hetgeen destijds standaard was voor Duitse trekkingfietsen.

_______________________________________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Riese & Müller, Delite 2011

2011

In een ongewijzigd frame is de fiets nu voorzien van een Bionix achterwielmotor en een ontube accu.

_______________________________________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Riese & Müller, Delite 2012

2012

Versterkt frame bij alle hoekpunten o.a. voor de ophanging van de 1e generatie elektrische Bosch middenmotor herkenbaar aan de “carterpan”.

_______________________________________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Riese & Müller, Delite 2014

2014

Volledig herontwerp van het frame. Wat opvalt is de onderste buis die kokervormig is voor een betere bevestiging van de accu. Ook het scharnierpunt van de achtervering is veranderd. Voorzien van 2de generatie Bosch middenmotor. Hier getoond de uitvoering met Rohloff achternaaf. Niet afgebeeld is het vouwslot dat achter de zitbuis kan worden opgeborgen.

_______________________________________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Riese & Müller, Delite 2017

2017

Trots presenteert R&M de “DualBattery“ van hofleverancier Bosch die gelijktijdig ontladen of opgeladen worden. Met 1.000 Wh wordt een nieuwe grens bereikt. Ook mooi de bidonschroeven aan weerszijden van het balhoofd. Bandenmaat is 27,5 Inch t.b.v. de de dikke Super Moto X banden.

Niet afgebeeld is de uitvoering met riem die toch geplaatst kan worden ondanks de verende achtervork.

_______________________________________________

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Riese & Müller, Delite 2020

2020

Wederom volledig redesign van het frame ten behoeve van de 2 intube accu’s. Voorzien van de 4de generatie Bosch middenmotor met riem en Supernova verlichting met grootlicht. Optioneel uit te rusten met: de RX-chip die diefstal moet voorkomen, een dropperpost voor makkelijk op- en afstappen, een voordrager met tas, noppenbanden, enz.

_______________________________________________