Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Fuell logo

Fuell Inc. is een Amerikaanse onderneming waarvan de oprichters hun roots hebben in de motorfiets industrie en -racerij: Buell, Ducati en Harley Davidson zijn enkele merken waaraan zij hebben meegewerkt. Met het opstarten van Fuell geven ze inhoud aan de elektrische motorkracht bij motoren en fietsen.

FUELL is een acroniem voor Freedom Urban Electric Love Life maar ook een verwijzing naar Fuell's mede-oprichter en CTO Erik Buel.

Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Fuell Flluid 1S 2020 kleurenpallet

In 2019 heeft Fuell haar eerste speedpedelec geïntroduceerd die vanaf 2020 in NL-B verkrijgbaar werd:

Flluid 1S 2020 met 2 "L"s.

In december 2022 werd haar eerste elektrische motorfiets gepromoot, de Fllow. Hierop zitten interessante eigenschappen die mogelijk in de toekomst ook voor de speedpedelec beschikbaar komen. Denk aan:

  • blind spot detection
  • front & rear collision warning
  • eTraction control
  • Linked intelligent ABS
  • keyless lock en connected dashboard

Aangezien Fuell in het lage prijssegment verkoopt zouden deze eigenschappen beschikbaar komen voor een breder publiek. Zo bestaat Keyless Lock/Unlock al langer bij concurrent Stromer en tractiecontrole bij Ellio.

Eind 2022 heeft Fuell naar eigen zeggen meer dan 4.000 Flluid 1 (inclusief de S) verkocht.


Speedpedelec Evolution, speed pedelec, S-Pedelec, HS ebike, Fuell Flluid 2S 2023 Valeo middrive motor including Effigear 7 speedbox

Februari 2023

Fuell kondigt 2 nieuwe speedpedelecmodellen aan met dezelfde designtaal als voorganger Flluid 1S. Het idee daarvoor ontstond in 2021. Fuell reageert daarmee op de door haar zelf gehouden uitgebreide wereldwijde enquete onder spedelaars.

  • Flluid-2S: 2 x 1.000 Wh accu's (dus 2.000 Wh!) in een diamantframe.
  • Flluid-3S: 1 x 1.000 Wh accu in een frame met verlaagde instap.

Bijzonder aan deze 2 fietsen zijn de Valeo middenmotor (130 Nm) met geïntegreerde Effigear automatische versnellingen (ook manueel te schakelen), de forse accu('s) en wederom de overbrenging met een riem. Ook nieuw voor Fuell is de connectiviteit waaronder GPS locatie. Alle accu's zijn verwijderbaar. Het frame is een one-size-fits-all.

5 April 2023

Kickoff op Indiegogo en 1e uitlevering in juli 2023.